Mall of Horror
Tillverkare
Asmodée Editions
Spelare
3-6
Speltid
60 minuter
Webb
Zombiefaktor: 8
Ca Pris
400:-
  Intryck: 9     Innehåll: 8   17
 
 

Det här är det tveklöst bästa spelet på den här listan. Under zombiespelsytan döljer sig ett djävulskt röstningsspel. Varje spelare har en grupp med överlevare som gömt sig i ett stort varuhus. Det gäller att överleva med så många som möjligt.

Det finns sex olika rum att gömma sig på i varuhuset och varje rum har bara plats för ett givet antal överlevare. Varje runda kommer fler zombier och när det är fler zombier än överlevare utanför ett rum bryter sig zombierna in och äter någon. Nu kommer det finurliga. Vem som blir uppäten, avgörs genom en omröstning bland dem som riskerar att bli uppätna. Här bildas pakter som lika snabbt bryts igen. Man röstar även om vem som får utrustning man kan hitta och vem som får vara ”Chief of security”, en åtråvärd position som alltid får veta lite mer än alla andra.

De tre överlevarna har olika specialegenskaper, tuffingen kan hålla fler zombier ute ur en plats i varuhuset och killen med pistolen har en röst extra (han har ju en pistol trots allt). Ju bättre förmåga en överlevare har desto mindre poäng är den värd och mest poäng i slutet vinner.

Mall of horror är ett snyggt spel. Det osar av zombiekänsla och tankarna förs till Dawn of the dead när man spelar. Att sluta pakter och sedan se om de håller är också väldigt kul, och det som spelet verkligen drivs av.

Text: Marcus Brissman


 
  Sätt ditt eget betyg på Mall of Horror!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 0 personer röstat.  
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006