Pentago
Tillverkare
Mindtwister Games
Spelare
2
Speltid
3-30 minuter
Webb
http://www.pentago.se
Ca Pris
350:-
 
  Intryck: 9     Innehåll: 6   15
 
 

Pentago blev utsett till Årets Vuxenspel i Sverige i år, och det är inte svårt att förstå varför. Det är snyggt, och det är lika bra att jag erkänner direkt att jag är svag för spel som kostat på detaljer. En spelplan i oljad massiv ek där man spelar med glaskulor slår plast vilken dag som helst i min värld. Uppenbarligen finns det fler som tycker så, för precis som med Spank the Monkey är det här ett spel som i första hand sprids via Designtorget i Sverige.

Men utseende är inte allt, även spelme-kaniken är viktig. Idén är enkel och avskalad, det är gamla ”fem i rad” i grunden. Men med tillägget att man vrider en fjärdedel av spelplanen 90 grader varje gång man lagt ut en kula. Det låter kanske inte så märkvärdigt, men ger spelet en extra dimension.

Det går mycket snabbt att lära sig spela, men tar betydligt längre tid att verkligen bemästra. Precis som med alla spel utan slumpmoment ger det den där extra tillfredställelsen när man vinner. Kort sagt är Pentago både trevligt och snabbspelet nog att få stå framme hela tiden och se snyggt ut.

Text: Tove Gillbring


 
  Sätt ditt eget betyg på Pentago!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 15 personer röstat.
Intryck 7,93
Innehåll 7,2
Sammanlagt betyg 15,13
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006