Magic the Gathering: Phyrexia vs the Coalition
Tillverkare
Wizards of the Coast
Spelare
2
Speltid
20 minuter
Webb
http://www.wizards.com
Ca Pris
250:-
 
  Intryck: 7     Innehåll: 6   13
 
 

Phyrexia vs. the Coalition är den femte i serien av Magic Duel Decks, förpackningar innehållande två lekar avsedda att spelas mot varandra, baserade på något särskilt tema. Varje lek innehåller 60 kort från olika expansioner, varav fem rares och ett mythic rare. Några kort har fått nya illustrationer, bland annat ett par rares i foil.

Phyrexia vs. the Coalition handlar om kampen mellan den onda maskinvärlden Phyrexia och den koalition av osannolika allierade som ska stoppa Phyrexias invasion av planet Dominaria. Historien berättades i flera tidigare expansioner, bland annat Invasion- och Urza-blocken, och merparten av korten är hämtade därifrån. Den ena leken är helsvart med många varelser som offras för olika effekter, och den andra är mest grön men med inslag av alla färger, mycket manafix och stora drakar. Problemet är att lekarna inte känns vidare jämnt matchade. Coalitionleken är helt enkelt bättre, med fler möjligheter till kortövertag och minst lika bra removal och sätt att avgöra sent i spelet.

Temat är däremot nostalgiframkallande för den som har varit med ett tag (eller rättare sagt riktigt länge, eftersom ovannämnda expansioner kom ut kring millennieskiftet). Det är kul att se de gamla korten med ny ram och i förekommande fall nya illustrationer. Urvalet är också intressant och visar väl olika sidor av konflikten. Emellertid är det få av korten som är verkligt spelbara i turneringsspel i dag, och foilraren, Urza’s Rage och Phyrexian Negator, har inte sett spel på många år. Därför är det en produkt strikt lämpad för samlaren, nybörjaren eller spelaren som inte bryr sig om turneringar. Det följer också med nybörjarregler, liksom tips på hur de båda lekarna ska spelas. Ändå är det bättre för nybörjare att börja med ett grundset i stället.

Phyrexia vs. the Coalition är en trevlig produkt, men den fyller ingen riktig funktion, och pengarna kan man hellre lägga på andra Magicprodukter.

Text: Svante Landgraf


 
  Sätt ditt eget betyg på Magic the Gathering: Phyrexia vs the Coalition!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 1 personer röstat.
Intryck 7
Innehåll 6
Sammanlagt betyg 13
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006