Wings of War: Balloon Busters
Tillverkare
Fantasy Flight Games
Spelare
2-4
Speltid
45 minuter
Webb
http://www.fantasyflightgames.com
Ca Pris
600:-
 
  Intryck: 8     Innehåll: 7   15
 
 

I Wings of War: Miniatures kontrollerar spelarna flygplan under första världskriget, genom att använda manöverkort för att styra planet (flytta plastmodellen) och dra skadekort när de blir beskjutna. Spelet fick 18 i betyg i en recension i Fenix – läs den på hemsidan. I den här expansionen till spelet läggs något till som jag saknade i det ursprungliga spelet: observations- och spärrballonger. Att jaga dem var en viktigt och farligt uppgift för första världskrigets piloter.

I expansionen Balloon Busters finns en modell av en ballong och ett flygplan (Nieuport 16, med monterade raketer mellan vingparen), manöverkort av typ R (standardmanövrer men med halv ”hastighet”) för planet, skadekort och ytterligare diverse olika kort, counters relaterade till de nya regler som tillkommer, samt ett regelhäfte.

Ballonger placeras ut på spelbordet i början av ett spel, och flyttas sedan aldrig. De kan användas som observatörsballonger eller som spärrballonger: placera ut två ballonger och flygplan kommer inte kunna ta sig fram mellan dem. Den spelare som kontrollerar ballongen kan besluta om när den ska börja halas in, och i scenarion som handlar om att skjuta ned ballonger kommer anfallern ha misslyckats om ballongen når marken.

För att skjuta ned ballongerna finns regler för raketer och explosiv ammunition, och regler för hur ballongerna tar skada. Ytterligare en dimmension ges när man använder frivilliga reglerna för höjd. Det kommer med några färdiga och bra scenarion för spelet, men personligen föredrar jag ändå den totala röra av flygplan som snabbt uppstår när man spelar det här spelet och som blir ännu mer komplicerad med ballonger.

För den som uppskattar spelet är expansionen ett givet köp, och det enda större klagomål jag skulle ha är att man bara får med en enda ballong. Jag skulle väldigt gärna se ett stort slagfält med minst åtta spelare och fyra ballonger, men det är nog något för en figurspelsbiggles våta drömmar.

Text: Wille Raab


 
  Sätt ditt eget betyg på Wings of War: Balloon Busters!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 1 personer röstat.
Intryck 8
Innehåll 7
Sammanlagt betyg 15
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006