Dragon Age Awakening
Utvecklare
Bioware
Utgivare
Electronic Arts
Genre
Rollspel
Webb
http://www.dragonage.bioware.com/awakening
Ca Pris
320:-
 
  Intryck: 6     Innehåll: 6   12
 
 

Dragon Age Awakening är en expansion till Dragon Age Origins som utspelar sig direkt efter Origins slut. Ärkedemonen är besegrad men darkspawn har fortfarande inte dragit sig tillbaka från Amaranthine, som numera är Grey Wardens högkvarter i Ferelden.

Spelmekaniskt bjuder Awakening på nya färdigheter och specialiseringar. Inget häpnadsväckande nyskapande, men lite småmysigt. Generellt märks ingen större skillnad, det funkar på samma sätt och lika bra som tidigare. Utrustningsmässigt finns i Awakening upp till tier 9 vapen och rustningar att tillgå. En annan nyhet är att man numera också kan lägga runor i rustningar.

Det jag uppskattade mest från Origins var relationssystemet. Det finns kvar även i Awakening, men det känns mer fokuserat på att jag skall ge gåvor än att faktiskt skapa relationer med mina följeslagare. Awakening är för kort för att hantera relationerna på ett bättre sätt. Jag hinner knappt lära känna någon förrän spelet är slut.

Den övergripande känslan jag får av Awakening är att det är rumphugget och för kort. Många trådar som påbörjas avslutas aldrig och slutet är en stor besvikelse. Storymässigt är spelet undermåligt. Varför får jag inte reda på hur mina domslut påverkar Amaranthine? Hur kommer det sig att de beslut som jag tar om att skicka soldater till olika platser aldrig återkopplas?

Expansionen verkar gå ut mer på prylar och vapen än handling och konsekvens. Det är en helt okej expansion ur det perspektivet, men om jag får lov att vara kritisk hade jag aldrig köpt den om jag hade vetat hur ofärdig den både är och känns. Utöver de halvsmälta berättartrådarna är påbyggnaden inte klar på vissa ställen (eller vad sägs om en svart mini-map i ett random encounter?) och spelet buggar ur. That’s right, jag fick starta om PS3:an fem gånger på grund av att spelet hängde sig.

Spelade du Origins för XP-jakt och prylar, så är Awakening trots buggar helt okej. Spelade du Origins för story och förhållande så finns det stor risk att Awakening blir en besvikelse.

Text: Åsa Roos


 
  Sätt ditt eget betyg på Dragon Age Awakening!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 2 personer röstat.
Intryck 6,5
Innehåll 5
Sammanlagt betyg 11,5
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006