Esoterrorists: Six Packed
Tillverkare
Pelgrane Press
Omslag
pdf
System
Gumshoe
Sidor
25
Ca Pris
30:-
 
  Intryck: 6     Innehåll: 6   12
 
 

Six packed är slang för ett klassiskt straff inom IRA, för medlemmar som misslyckats med ett uppdrag eller bedragit medlemmar inom organisationen.

I det här fallet är det också namnet på ett äventyr till Esoterrorists. Som titeln antyder utspelar det sig i Storbrittannien, London för att vara mer exakt. Rollpersonerna blir uppdragna att undersöka ett brutalt massmord som skett i ett slakteri i staden. Tjugo barn och en vuxen man med IRA-anknytning hittas i slakthuset och Ordo Veritatis misstänker att Esoterroristerna ligger bakom.

Det blir upptakten till ett äventyr, som efter den inledande smällen känns ganska tamt. På något sätt missar äventyret den stora upplösningen och istället infinner sig något av ett antiklimax. Den stora upplösningen hamnade ju redan i början. Jag har också problem med kvinnoporträtten i äventyret. Ovetande, resignerade, passiva och onda.

Trots problemen med takten i äventyret, att det stora klimax som kommer i slutet knappt överträffas av den inledande scenen och de något bristfälliga kvinnoporträtten så är ändå Six packed ett hyfsat äventyr. Berättelsen fungerar, men med ett ämne som IRA och fredssamtal känns det ändå som att äventyret måste göra mer än fungera för att verkligen beröra.

Text: Åsa Roos


 
  Sätt ditt eget betyg på Esoterrorists: Six Packed!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 1 personer röstat.
Intryck 6
Innehåll 6
Sammanlagt betyg 12
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006