VII
Tillverkare
White Wolf
Omslag
Hårdpärm
System
Vampire: The Requiem
Sidor
165
Ca Pris
238:-
 
  Intryck: 7     Innehåll: 7   14
 
 

Med det nya World of Darkness har White Wolf helt gått ifrån sitt gamla koncept med en övergripande handling. Alla nya supplement ska gå att använda fullt ut om du så bara äger grundboken, och innehållet ska vara lättanpassat till spelledaren behov. Med boken om VII har White Wolf tagit det konceptet ytterligare ett steg.

VII är en mytisk och fruktad organisation. De dödar andra vampyrer, men budskapen de lämnar efter sig är kryptiska, ofta innehållande den romerska siffran VII. De få gånger någon medlem infångats har de varit omöjliga att pressa på ytterligare information. VII är en fara i skuggorna som påminner om att jägaren lätt kan bli den jagade.

Risken med att skriva en bok om en mytisk organisation är att den inte längre kommer att vara lika hemlig. Innehållet kommer att spridas och rädslan för det okända försvinner. Som en lösning på det problemet presenterar White Wolf tre helt fristående versioner av sanningen om VII, att an-vända som fiender eller rollpersoner. Spelledaren kan plocka en utav dem, blanda koncept från olika versioner, eller bara använda materialet som inspiration.

De tre varianterna är skrivna av olika författare och skiljer sig åt mycket. Vilken version man väljer påverkar effekten organisationen får på spelet, eftersom deras känsla är helt olika. Alla tre är välskrivna och inspirerande, och det är svårt att hitta en klar favorit. Det är inte heller så att två tredjedelar av materialet nödvändigtvis är bortkastat. Exempelvis tar bara den första beskrivningen i detalj upp organisationens taktik i strid, men den informationen kan vara användbar för alla.

Det enda som direkt talar emot den här boken är att den är ganska smal. Boken är knappast att rekommendera som första köp efter grundboken om inte konceptet känns extremt tilltalande. För den som redan har några böcker i hyllan och vill ha hjälp med VII i sin kampanj är den ett utmärkt köp.

Text: Jonas Barkå


 
  Sätt ditt eget betyg på VII!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 3 personer röstat.
Intryck 5,67
Innehåll 4,33
Sammanlagt betyg 10
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006