Stormwrack
Tillverkare
Wizards of the Coast
Omslag
hårdpärm
System
Dungeons & Dragons
Sidor
224
Ca Pris
298:-
 
  Intryck: 6     Innehåll: 8   14
 
 

Stormwrack är den tredje boken i miljöserien till D&D, med regler för det mesta som har med äventyrande i vatten att göra. Den 224 sidor tjocka bokens bilder är på sina håll mycket bra, men det känns aldrig spektakulärt eller inspirerande. Den omfångsrika texten är lite torr ibland, men kompetent skriven, väldigt tydlig och lätt att förstå.

De åtta kapitlen täcker nya folkslag, nya klasser och tilläggsklasser, färdigheter, knep, besvärjelser, magiska föremål samt monster och tabeller för när man träffar dem. Till detta läggs regler för vattenmiljöer, båtar och vapen för dem, samt exempel på äventyrsplatser.

Se under artiklar här på www.speltidningen.se för en komplett innehållsförteckning.

Av de nya reglerna är skeppsavsnittet bäst. Där finns all data du behöver, med kartor över de vanligaste skeppstyperna och listor på utrustning som du kan använda för att förbättra olika aspekter av skeppet. Annars intresserar folkslagen mig mest. De är; aventi, människor som lever under vattnet men också kan leva på land; darfellan som är de sista av ett folk som förslavades av sauhagins och nu söker hämnd, de ser ut som späckhuggare i mänsklig form; akvatiska alver som lever under vattnet; och hadozee som är någon slags korsning mellan orangutang och flygekorre, som älskar att resa och som seglar världen runt. Av dessa gillar jag hadozee och darfellan bäst, då akvatisk alv och aventi känns mer som att de måste finnas för att man ska kunna spela alv eller människa under vattnet.

Varje tilläggsklasserna har minst tre sidors regler och beskrivning av hur den kan fungera i din kampanjvärld. Legendarisk kapten är mest intressant, och kan fungera som mall för de flesta stora piratkaptener. Besvärjelserna användbara, men monstren känns forcerade och inte så spännande.

Trots mindre inspirerande avsnitt är Stormwrack en solid regelbok om vatten som äventyrsplats i D&D. Rekommenderas till alla som vill äventyra på havet, eller vars D&D-kampanjer utspelar sig i kustmiljö.

Text: Magnus Seter


 
  Sätt ditt eget betyg på Stormwrack!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 9 personer röstat.
Intryck 6,11
Innehåll 6,78
Sammanlagt betyg 12,89
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006