Shackled City
Tillverkare
Pazio Publishing
Omslag
hårdpärm
System
Dungeons & Dragons
Sidor
404
Ca Pris
538:-
  Intryck: 10     Innehåll: 10   20
 
 

OBS! Denna recension innehåller information om intrigen i kampanjen!

Shackled City är en hårdinbunden äventyrskampanj från Paizo Publishing, som ger ut Dragon och Dungeon. Boken är en officiell D&D-produkt, med logga och allt. På äver 400 sidor hittar du alla äventyr som ingick i Dungeons Adventure Path. I elva avsnitt gick rollpersonerna från nivå 1 till 20, i ett episkt äventyr i bästa D&D-stil som nu samlats i denna lunta med fyrfärgstryck där alla bilder har anknytning till äventyrets intrig.

Äventyren från Dungeon är utökade med mer information, och ett tolfte har lagts till. Det finns bilagor där skurkarna beskrivs, och nya monster presenteras. Längst fram och längst bak finns lösa kartor, en över staden som är fokus för kampanjen, och ett karthäfte med 24 sidor fyllda med grottor och fängelsehålor. Stadskartan har en numrerad sida som visar var äventyrens viktiga platser finns, och en sida som SL kan visa för spelarna utan att avslöja något viktigt.

Intrigen går ut på att ett gäng skurkar ska öppna en dimensionsportal till Carceri, vilket av uppenbara skäl inte är bra för invånarna i Cauldron, staden där detta ska ske. Staden är utvald för att den ligger i en slumrande vulkan, vilket är väldigt ovanligt, samt närvaron av varelser som har ankytning till de olika dimensionsplanen. Allteftersom kampanjen utvecklas avslöjas att detta endast är en mindre del av en större plan, som går ut på att befria en mäktig demonhärskare som är fångad i en annan dimension.

Äventyren har mäktiga motståndare, strid och grottröjande, men också intrigfokuserade trådar och SLP att interagera med för att lösa olika mysterier. Det finns alltid en konsekvens för rollpersoner som misslyckas, går det riktigt illa förgörs Cauldron och alla dess invånare i eld och svavel.

Shackled City är fristående, även om man måste acceptera D&D-kosmologin med di-mensionsvandring och extraplanära monster för att ha utbyte av intrigen. Det är en av de bästa kampanjer som getts ut till D&D.

Text: Magnus Seter


 
  Sätt ditt eget betyg på Shackled City!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 54 personer röstat.
Intryck 8,44
Innehåll 8,28
Sammanlagt betyg 16,72
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006