Fenix är Sveriges största tidning för dig som är intresserad av rollspel och strategispel. Tidningen innehåller även bräd-, dator-, figur- och kortspel, samt emellanåt även artiklar om airsoft, paintball, lajv och andra typer av sällskapsspel.

I Fenix hittar du nyheter, recensioner, förhandstittar, intervjuer, bakgrundsartiklar, rollspelsäventyr och mycket mer. Vi är särskilt stolta över att alla svenska rollspelsföretag valt att medverka med officiellt spelmaterial i Fenix. Självfallet täcker vi också utländska spel som Dungeons & Dragons, World of Darkness och Warhammer Fantasy Roleplay.

Utöver spelmaterialet har tidningen också sin egen husserie, där den allt annat än politiskt korrekte Birger Barbaren härjar i tre strippar per nummer. Upphovsmannen Åke Rosenius är välkänd i spelkretsar sedan tidigare för sina tidigare seriestrippar Överlevnadshandboken och Fantastiska Fakta.

Fenix kommer ut med 6 nummer per år, i slutet på varje udda månad. För närvarande är tidningen minst 68 sidor tjock, varav 16 sidor är en äventyrsbilaga i mitten. Tidningen har dock stadigt vuxit i omfång allt sedan starten, så bli inte förvånad om flera nummer är större än så.

Speltidningen Fenix har nu hunnit få några år på nacken. Den startades, ägs och drivs av de två inbitna spelarna Tove och Anders Gillbring, helt enkelt för att vi tyckte att Sverige saknade en heltäckande speltidning och framför allt rollspelarna saknade en tidning med fokus på rollspelshobbyn.

Vår vision med Fenix är dock större än att bara ge ut en speltidning. Vi vill sprida spelhobbyn i allmänhet och rollspel i synnerhet till en bredare krets än de redan invigda. Vi tycker att spel är roliga, berikande och givande på flera sätt och vill se spelhobbyn växa. Därför arbetar vi ständigt på att bli ännu bättre, både i form av att utveckla tidningens innehåll, distribution och marknadsföring. Vi hoppas helt enkelt få fler att börja spela spel.

Vill du hjälpa oss? Vi behöver alltid hjälp, med allt från artiklar, reportage och illustrationer till att marknadsföra Fenix, på allt från konvent till mässor av olika slag.

 

 
 
© Gillbring 2009